28 Aralık 2008 Pazar

Enerjimizi “Ruslar’a” teslim ediyorlar...yigit bulut analiz


Enerjimizi “Ruslar’a” teslim ediyorlar...Yazının detaylarına geçmeden bir hatırlatma yapmak istiyorum; bu sayfada daha önce “Türk-Rus İmparatorluğu” başlıklı yazılar okudunuz. O yazıların ana tezi yeni dünya düzeninde esir olduğumuz Avrupa Birliği senaryosu yanında, alternatifleri de sorgulamamızın gerekliliğiydi...Türk-Rus İmparatorluğu başlığı ile konuyu “en noktasına” taşıdığımda dahi asla “tek taraflı” bir bağımlılığı “düşünmedim”. Ülkesini seven biri için “bugün Rusya” karşısında düştüğümüz durum asla kabul edilemez... Gerek AB ile gerek Rusya ile geliştirdiğimiz bütün projeler ve birliktelikler “karşılıklı ve eşit şartlarda” oluşmalı... Rusya’ya “teslim edilmemiz” gerçeğine gelince... Son iki gün içinde belki de fazla dikkatinizi çekmeyen bir haber ile başlamak istiyor ve aynen aktarıyorum; “...Türkiye’nin ilk nükleer santral projesinde sona gelindi. Atom Enerjisi Kurumu, Eylül’deki ihaleye tek teklifi veren AtomstroyExport-Inter Rao-Park Teknik Konsorsiyumu (Rusya-Türkiye) ile ilgili incelemesini tamamladı... Enerji Bakanlığı çevreleri, fiyat ve teknik açıdan yeterli bulunan şirkete hükümetin de olur vereceği görüşünde. Mersin-Akkuyu’da kurulması planlanan Türkiye’nin ilk nükleer santral inşaatı ve işletimi için 24 Eylül’de ihale yapılmıştı. 13 firmanın şartname aldığı ihaleye, sadece 1 firma teklif vermiş, 5 şirket ise teşekkür mektubu sunmuştu...” Evet, aynen okuduğunuz gibi! Konu hakkında “detayı takip etmeyenler”, “Ne var bunda?” diyebilirler! O zaman “bilgi” olarak bazı detayları arz etmem gerekli: 1- Türkiye’de “doğalgaz vanamızın” neredeyse tamamının kontrolü Ruslar’ın elinde... İran gibi “alternatif projeler” var ama şimdilik “ana arz Rusya kaynaklı”!2- Kullandığımız elektriğin yüzde 40’tan fazlası doğalgazdan üretiliyor. Bu şu demek; sadece “gaz bağımlısı” değiliz, gaz dolayısıyla “yanlış üretimden” dolayı “aynı zamanda” elektrikte de “bağımlıyız”!3- Bu kadar “yetmez” diyorsanız, bir adım daha atayım; bu ihale sonrası “nükleer enerji” vanalarımız da “yani içerideki enerji ihtiyacımızın büyük bir bölümü” ve en önemlisi “alternatif” dediklerimizin de “tamamı” Ruslar’ın eline geçiyor. Bu detaylar sonrası “Ne olacak canım” diyenlere ve Türk kamuoyuna sormak istiyorum; hangi egemen ülke “enerji arz güvenliğini” bu kadar başka bir ülkeye teslim eder? Sonuç: Türkiye “çok tehlikeli” bir yolda ilerliyor! Çocuklarımızın “arz güvenliğini” onları başka bir ülkeye enerji bağımlısı hale getirerek “tehlikeye atıyoruz”! Bu ülkeye kimsenin “bunu yapmaya” hakkı yok! Bütün kamuoyuna, yetkililere, vicdanı olan herkese sesleniyorum; bu ihale “iptal edilmeli”! Son söz: Aynı şekilde “boru hatlarında” da inanılmaz “hatalarımız” var! Nabucco’da “günlerdir yazıyorum”; Türkiye “bütün haklarını”, bilinmeyen bir sebepten, Avusturyalı bir şirkete teslim etmiş! Nedeni ve kazancı bilinmiyor! Doğalgaz ve elektrikte “vana-şalter” verilmiş şimdi de nükleer enerjinin “anahtarları” teslim ediliyor! Uyan ey halkım uyan!

Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsü

İşte Ata'nın ABD'ye hitabıÇankaya Köşkü, şimdi de Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsünü yayınladı. Şimdiye kadar ender yayınlanan 2 dakika 19 saniyelik görsel doküman, Atatürk’ün, ABD’in ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew’i kabulünü içeriyor. Atatürk, ABD Büyükelçisi’nin de yanında hazır bulunduğu görüntüde, ABD halkına hitap ediyor. Atatürk, 1925 yılında çekilen bu görüntüsünde, ABD’lilere "Muhterem Amerikalılar" diye hitap ediyor ve "Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğundan şüphem yoktur" diyor.

PENGUEN KAPAK



BURADA YER ALAN YATIRIM BİLGİ, YORUM VE TAVSİYELERİ YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ; ARACI KURUMLAR, PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR İLE MÜŞTERİ ARASINDA İMZALANACAK YATIRIM DANIŞMANLIĞI SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVESİNDE SUNULMAKTADIR. BURADA YER ALAN YORUM VE TAVSİYELER, YORUM VE TAVSİYEDE BULUNANLARIN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNE DAYANMAKTADIR. BU GÖRÜŞLER MALİ DURUMUNUZ İLE RİSK VE GETİRİ TERCİHLERİNİZE UYGUN OLMAYABİLİR. BU NEDENLE, SADECE BURADA YER ALAN BİLGİLERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERİLMESİ BEKLENTİLERİNİZE UYGUN SONUÇLAR DOĞURMAYABİLİR. *************
Free META Tag Analyzer Free Hit Counters
Sitemap Generator Link Değişimi *Valid HTML 4.01 Transitional