30 Eylül 2008 Salı

hiti kralı-bektaşi ve ciziyorum..

Hitit Kralı bundan 4 bin yıl önce yargıçlara çağrıda bulunuyor:
...Bey için iltimas yapmasın, erkek kardeşine, kız kardeşine, arkadaşına iltimas yapmasın. Hiç kimseden rüşvet almasın. Haklı bir davayı kaybettirmesin, haksız bir davayı da kazandırmasın. Doğru ne ise onu yapın...

bektaşi fıkraları..

Doğru söz!

Bektaşi içiyormuş. Kendisine, “Sarhoş olmaktan korkmuyor musun” diye sormuşlar. O da, “Hayır, benim sarhoşluğumdan kimseye bir zarar dokunmaz ki. Siz asıl içmeden sarhoş olanlardan çekinin” diye cevaplamış. Karşısındakiler merakla, “Kim onlar?” diye atılmışlar. Bektaşi cevaplamış: “Bunlar bir takım sonradan görmelerdir ki, ellerine dünya malı geçtiği için ne oldum delisi olurlar.”

İtibar

Softanın biri Bektaşi’nin önüne geçmiş: “Ey erenler iyisin, hoşsun, ilim, irfan sahibisin bir de oruç tutup, namaz kılsan, bizim nazarımızda da itibarın olur o zaman” demiş. Bektaşi gülümseyerek: “Sizin nazarınızda itibar kazanmak için, Tanrı önündeki itibarımı zedeleyemem” diye yanışlamış.

Aldatmak

Meyhanelerden çıkmazmış hiç. İçkisini içer, geç vakitte naralar atarak evinin yolunu tutarmış. Ne çocuğuna, ne eşine, ne anasına babasına ve ne de çevresine hayrı dokunmuşmuş. “Ayyaş Hamdi” böyle bir yaşamın sonunda rahmetli olmuş. Cenaze namazı kılındıktan sonra imam sormuş: “Merhumu nasıl bilirsiniz?” İyi insandı... Kimseye kötülüğü olmadı... Toprağı bol olsun... Benzer cevapları duyan Bektaşi sabredememiş ve yanındakinin kulağına fısıldamış: “Bizi neyse de, Allah’ı da aldatmaya yelteniyorlar.”
ercan akyol./haslet soyoz.ciziyorum!!!

Yiğit Bulut

Amerika falan hikaye Türkiye'de de büyük bir hesap çıkacak

Bayram filan dinlemem yazmaya devam ederim. İyimserler, hatta biz "Dünya değişiyor, kapitalizm çöküyor" derken bize kızanlar, kızmaya devam etsinler. Evet, Amerika'da şu kadar zarar olmuş bana hikaye! Ben Türkiye'ye bakarım. İşte hesabı, bu hesabı kim ödeyecek, daha açıkçası 2003-2007 arasında ödediğimiz ballı paranın hesabını kim verecek? Hangi ballı para mı? Hemen arz edeyim.
2001 sonrası oluşan tehdit algılamasının 2003 yılından itibaren petrol fiyatlarına yansıması ile 30 dolardan başlayan hareket, ilk etapta 70 dolara son olarak da 80 dolar üzerine çıktı. Bu süreç yaşanırken dünya sermaye piyasalarında 1'e 10'a varan hareketler oluştu. İki örnek vereyim; İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), 10 binden, 58 binin üstüne, Bovespa 8 binden 62 bin 500 bölgesine taşındı. Bu hareketlere Amerika'da, Rusya'da, Çin'de, Arjantin'de oluşan trendleri de rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Peki dünya genelinde yüksek petrol fiyatından ortaya çıkan para piyasalara yağarken, Türkiye ne yaptı?
Sıcak para kazandı
Faizleri indiremeyerek, akan fazla para ile kurun aşağı basıldığı bir ortamda sıcak paraya yıllık yüzde 30 ila 40 arasında getiri sağladı. Bu para kimin cebinden çıktı? Sizin, benim, kısacası Türk halkının. Bu noktada yaşanan operasyonu veriler ile örneklemek istiyorum.
Yurtdışından yüzde 3-5 arasında dolar bazında borçlanıyorsunuz, bu parayı Türkiye'ye sokup YTL'ye çeviriyorsunuz, kuru bu giriş ile aşağı bastığınız gibi, dünya üzerinde olmayan yüksek faiz ile YTL üzerinden kazanç sağlıyorsunuz. Aynı operasyonu borçlanma dışı kendi kaynağınızla da yapabilirsiniz. Borç kısmını maliyetin ne kadar düşük olduğunu vurgulamak için belirttim. Peki yukarıdaki operasyon yapılırken, bizim resmi makamlarımız ne yapıyor? Laf salatası yapıp, varlıklarımızın sıcak para tarafından transfer edilmesine sadece bakıyorlar.
Yukarıda, 1.77 seviyesinden gerileyen kuru ve düşürülemeyen faiz grafiğini birlikte görüyorsunuz. Kur gerilerken yüksek kalan faiz sıcak paranın kârını katlıyor. Oyun çok basit ve karşı koyulması çok kolay olmasına rağmen yapılan hiçbir şey yok.
Hesabını kim verecek
Sonuç 1: Daha önceki yazılarımda sizlere 2003-2007 arasında Türkiye'den yıllık yüzde 30 getiri sağlayan Yunan emeklilik fonu örneğini aktarmıştım. Bu, büyük operasyonun küçük parçası.
Sonuç 2: Bu noktada "Merkez Bankası faizi indirsin" diyenlere ve "Bir şey olmaz" diyenleri de anarak; Türk kamuoyuna sormak istiyorum; "Yeter mi?" Yukarıda anlattığım soygunun hesabını kim verecek?
Son söz: Amerika'yı bırak Türkiye'de iyi görüntü altında olana bak.

İşte AROG'dan ilk görüntüler!
Cem Yılmaz'ın olay filminin bu kayıtları ilk kez yayınlandı.

--------------
Günlük gazetelerden haber özetleri. www.cnnturk.com'dan alınmıştır.




Süleymaniye gizli raporu
Süleymaniye’de Türk Özel Kuvvetleri’ne mensup 11 asker ile 13 sivilin ABD kuvvetlerince tutuklanması ve başlarına çuval geçirilerek sorgulanması olayına ait bir belge de, Ergenekon İddianamesi’nde yer aldı.



Selimiye'ye havan topu
Karacaahmet Mezarlığı'na kurulan mekanizmadan 4 havan topu mermisi atıldı. Bir belediyenin ek binasına isabet eden mermilerin asıl hedefi Selimiye Kışlası'ydı



Darbe günlüklerinin pabucunu dama atan vahim belgeler
Bu sözleri 2003'te bir kuvvet komutanı söyledi: 1-1.5 sene içinde radikal kararlar almak zorundayız. Hükümetten halkın ümidinin kalmaması lazım.



Gizli tanık skandalı

Adının yazıldığı bir başka belge dosyaya eklenince Ergenekon'un 12 gizli tanıdığından biri deşifre oldu.



Hedef askerdi
İstanbul'da dün teröristler Karacaahmet Mezarlığı'na havan topu düzeneği kurup ateş etti. Toplardan biri Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Binası'na isabet etti. Binadaki 100 işçinin yarım saat önce işe çıkmış olması bir faciayı engelledi. Uzmanlar, "Asıl hedef 500 metre ötede bulunan 1. Ordu Komutanlığı'ydı" diyor.



Gizli tanık rezaleti
Ergenekon’da gizli tanık tartışması sürerken, avukatlara dağıtılan CD’lerde söz konusu kişilerin tanıkların çok da “gizli” olmadığı ortaya çıktı. Gizli tanıklardan birisi, delil CD’lerinde deşifre edildi. Ergenekon iddianamesine dayanak olan 441 klasörün içinde, gizli tanık olarak dinlenmesi istenen ve terör örgütü PKK’nın yöneticisi olmak suçundan bir cezaevinde hükümlü bulunan H.B.’nin kimliği hakkında açık bilgiler yer aldı. Oysa gizli tanığın 8 Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe giren Tanık Koruma Kanunu çerçevesinde korunması gerekiyor.



‘Geleni geçeni durdurur keyfi arama yapardı’
İstanbul Bahçelievler’de mahallesindeki bir genci sokak tartışmasında öldüren çevik kuvvet polisi Mustafa Atasoy’u bölge sakinleri ve olayı görenler anlatıyor



Hedef Selimiye
1. Ordu Komutanlığı'na havan saldırısı düzenlendi. Topun eski olması faciayı önledi.



Toplum CHP'den uzlaşma bekliyor
Genelkurmay ile Çankaya Köşkü'nü hedef alan açıklamalarıyla tepki çeken CHP Grup Başkan Vekili Kılıçdaroğlu'na yönelik eleş-tiriler sürüyor. Siyasiler ve sivil toplum ku-ruluşları, anamuhalefetin kurumlar arası uyumdan rahatsız olmasına anlam veremezken, uzlaşma çağrısı yapıyor.



Hedef Koçman mıydı?
Üsküdar'da meydana gelen patlamada asıl hedefin o an Selimiye Kışlası'nda içtima alan 1. Ordu Komutanı Org. İsmail Koçman olabileceği görüşü ağırlık kazandı. Havan topları kışlaya ulaşmadan patladı



Türküm, doğruyum, çalışkanım
‘Nöbetçi golcü´ yeni sezona da müthiş başladı, Budapeşte´de attığı 4 golle Teknik Direktör Aragones´in vazgeçilmezi oldu.



McCarthy beş tane Güiza eder
Blackburn'de Türkiye'yi başarıyla temsil eden lejyonerimiz, "McCarthy, Güiza gibi ceza alanı golcüsü değil. Müthiş süratlidir. Duran toplarda çok etkilidir.



Şimşek, cari açığın çaresini değil ama sorumlusunu buldu: IMF

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, cari açığın IMF programlarının yan ürünü olarak ortaya çıktığını söyledi. Bakan Şimşek, IMF'nin en önemli enstrümanlarından biri olan faiz dışı fazlaya değil genel bütçe dengesine bakılacağını dile getirdi...

Turkish Daily News

Üsküdar'a atılan bomba araştırılıyor
Polis patlamanın meydana geldiği yerde araştırmalarını sürdürüyor

Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsü

İşte Ata'nın ABD'ye hitabıÇankaya Köşkü, şimdi de Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsünü yayınladı. Şimdiye kadar ender yayınlanan 2 dakika 19 saniyelik görsel doküman, Atatürk’ün, ABD’in ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew’i kabulünü içeriyor. Atatürk, ABD Büyükelçisi’nin de yanında hazır bulunduğu görüntüde, ABD halkına hitap ediyor. Atatürk, 1925 yılında çekilen bu görüntüsünde, ABD’lilere "Muhterem Amerikalılar" diye hitap ediyor ve "Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğundan şüphem yoktur" diyor.

PENGUEN KAPAK



BURADA YER ALAN YATIRIM BİLGİ, YORUM VE TAVSİYELERİ YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ; ARACI KURUMLAR, PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR İLE MÜŞTERİ ARASINDA İMZALANACAK YATIRIM DANIŞMANLIĞI SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVESİNDE SUNULMAKTADIR. BURADA YER ALAN YORUM VE TAVSİYELER, YORUM VE TAVSİYEDE BULUNANLARIN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNE DAYANMAKTADIR. BU GÖRÜŞLER MALİ DURUMUNUZ İLE RİSK VE GETİRİ TERCİHLERİNİZE UYGUN OLMAYABİLİR. BU NEDENLE, SADECE BURADA YER ALAN BİLGİLERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERİLMESİ BEKLENTİLERİNİZE UYGUN SONUÇLAR DOĞURMAYABİLİR. *************
Free META Tag Analyzer Free Hit Counters
Sitemap Generator Link Değişimi *Valid HTML 4.01 Transitional