23 Kasım 2008 Pazar

borsalarda bu hafta halil recber.teknikanalizim

Borsalarda ciddi yükselişler yaşanabilir
Perşembe günü tüm dünyada son haftaların en büyük aşağı yönlü dalgalanmalarını gördük.
Bu gerilemede İMKB 100 endeksi 20.600 seviyesine kadar gerilerken, haftanın son işlem gününde yüzde 4 seviyesinde yükseldi.

Yine perşembe günü ABD DJI endeksinde ise 18 yıldır devam eden yükselen trendin altında bir günlük gerileme yaşandı ve aynen İMKB 100 endeksinde olduğu gibi endeksler tüm ABD borsalarında ortalama yüzde 7’ye yakın yükseldi DJI endeksinin perşembe günkü kapanışının 7.500 seviyesinde olması, bu bölgenin geçmişini detaylandırdığımızda, 1998 Uzakdoğu krizinin ve 11 Eylül 2001 saldırılarının dip bölgesi olması yanında son 11 yılın dip bölgesi olarak da gelişti.

Ve şimdilik bu önemli seviyeden çok ciddi olduğunu düşündüğümüz tepki geldi. Dünya borsalarının son 1 yılda ortalama yüzde 55 gerilemesine karşılık son üç haftada ortalama yüzde 24 düştüğünü düşündüğümüzde ve borsa endekslerini karşılaştırdığımızda artık tüm borsaların dip sürecine girdiğine yönelik işaretlerin kuvvetlendiğini söyleyebiliriz. Buradan yola çıkarak, yeni haftada borsalarda yükselişler tepkiler ciddi boyuta ulaşabilir.

İMKB 100 endeksi için ise 22.500 seviyesi, son 12 günde yaşadığımız yüzde 29’luk kaybın kapatılması açısından önemli ve geçilmesi şart olan bir seviye olarak izlenecektir. Bu noktanın geçilmesi halinde, endeksin 23.500 ve 25.000 aralığına kadar yükseliş yapması beklenebilir.

Destekler: 21.500- 21.000-20.600 Dirençler: 22.500-23.500-25.000

1,62 YTL geçiş seviyesi olacak

1.74-1.75 YTL son 1 ayda ikinci defa denendi ve şimdilik bu kuvvetli ve önemli direnç seviyesinden satışlar geldi. Normal diyebileceğimiz bir satış süreci gibi gözükse de, 1.62 YTL ilk grafikte doların tansiyonunun ve iştahının düşmesi açısından bir geçiş seviyesi. Bu noktanın altındaki gerilemeler ateşi düşüreceği gibi, 1.57 seviyesine kadar gerilemenin de önünü açacaktır. Dolar iştahındaki düşüş aynı zamanda kısa ve orta vadede hızlı bir dolar arzını da peşinden getirecektir

Gerileme hızlanabilir

Kısa vadede zirve tekrar denendi ve içeride dövize gelen satışlarla gerileme tekrar hızlanabilir. 2.050 YTL kritik destek seviyesi. Bu noktanın kırılması ile beraber yeni haftada hedef 2 YTL seviyesinin de altı olabilir. Burada hedef 1.970 YTL.

Aynı zamanda euro-dolar paritesinde kısa vadeden orta vadeye yönelik euronun yükselişi ciddi anlamda hızlanabilir. Bu nedenle euronun içerde düşüşü, dolara göre daha sınırlı olabilir. Dolar yüzde 3 düşerken, euronun yüzde 1.5-2 gerilemesi paritedeki güçlü euro sebebiyle gerçekleşebilir.

1.36’ya kadar tepki olası
Paritede artık kısa vadede 1.2500 kuvvetli destek olmuş durumda. Burada da euronun güçlenmesi ve doların iştahının azalması için yeni haftanın ilk gününde 1.2630 son dalga geri çekilmenin kırılması gerekir. Bu seviye yeni haftanın ilk gününde geçilebilecek güce sahip ve euronun kısa vadede 1.3100-1.3300 ve 1.3600 seviyesine kadar bir tepki sürecine girmesi beklenebilir

Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsü

İşte Ata'nın ABD'ye hitabıÇankaya Köşkü, şimdi de Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsünü yayınladı. Şimdiye kadar ender yayınlanan 2 dakika 19 saniyelik görsel doküman, Atatürk’ün, ABD’in ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew’i kabulünü içeriyor. Atatürk, ABD Büyükelçisi’nin de yanında hazır bulunduğu görüntüde, ABD halkına hitap ediyor. Atatürk, 1925 yılında çekilen bu görüntüsünde, ABD’lilere "Muhterem Amerikalılar" diye hitap ediyor ve "Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğundan şüphem yoktur" diyor.

PENGUEN KAPAK



BURADA YER ALAN YATIRIM BİLGİ, YORUM VE TAVSİYELERİ YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ; ARACI KURUMLAR, PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR İLE MÜŞTERİ ARASINDA İMZALANACAK YATIRIM DANIŞMANLIĞI SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVESİNDE SUNULMAKTADIR. BURADA YER ALAN YORUM VE TAVSİYELER, YORUM VE TAVSİYEDE BULUNANLARIN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNE DAYANMAKTADIR. BU GÖRÜŞLER MALİ DURUMUNUZ İLE RİSK VE GETİRİ TERCİHLERİNİZE UYGUN OLMAYABİLİR. BU NEDENLE, SADECE BURADA YER ALAN BİLGİLERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERİLMESİ BEKLENTİLERİNİZE UYGUN SONUÇLAR DOĞURMAYABİLİR. *************
Free META Tag Analyzer Free Hit Counters
Sitemap Generator Link Değişimi *Valid HTML 4.01 Transitional