22 Ağustos 2008 Cuma

Halil REnCBEr /hisse önerileri /


ARCLK GÜÇLÜ DURUŞ ALIŞLARI GETİRECEKTİR.

Temmuz ayı boyunca oluşan güçlü yükselişlerin ardından kar realizasyonu yaşayan hissede güçlü duruş korunmakta.

Süreç itibariyle pozitif yönlü yarı yol fomrsayonu larak yorumladığımız teknik resimin önümüzdeki 1-2 iş gunu içinde hareketlenme ihtimali yüksek bu nedenle hissede ilk destek seviyesi olan 4.66-4.72 noktalar aralığının çalışarak alışları getirmesi normal olacaktır.

İlk kademe hedef seviyesine ulaşması için hissede 4.86 direnç seviyesinin geçilmesi ile beraber ilk adım 5.00 hedef konumda olması beklenebilir.

İkinci adım hedef seviye ise önümüzdeki 1-1.5 ay içinde 5.70 olabileceğini tahmin etmekteyiz.

Zararkes noktası 5.52 dir.


ANEL GÜÇLÜ DURUŞ KORUNUYOR.

Temmuz ayı içinde endekse ters seyreden hissede, temmuz ayının son gunlerinde verdiği olumlu dip çalışması ardındak tepki ile uyum sağlamaya çalıştığını görmekteyiz.

Ancak Ağustostaki zirve sonrası hissede güçlü bir pozitif yarı yol çalışması kısa vadede olumlu sürece yönelik seyrin başlayabileceği yönünde önemli işaretler verdiğini düşünmekteyiz. Güçlü duruş korunmakta.

Süreç itibariyle pozitif yönlü yarı yol fomrsayonu larak yorumladığımız teknik resimin önümüzdeki 1-2 iş gunu içinde hareketlenme ihtimali yüksek bu neden le hissede ilk destek seviyesi olan 2.39 noktasının çalışarak alışları getirmesini beklemekle beraber normal olacağını düşünmekteyiz.

İlk kademe hedef seviyesine ulaşması için hissede 2.48 direnç seviyesinin geçilmes, ile beraber ilk adım 2.52 hedef klonumda olması beklenebilir.

İkinci adım hedef seviye ise önümüzdeki 1 ay ile 1.5 ay arasında 2.75 olabileceğini tahminetmekteyiz.

Zarar kes noktası 2.26 dir

VAKKO


KISA VADEDE YÜKSELİŞ İŞARETİ..

emmuz ayının ilk gunlerinde oluşturduğu dip çalışması ardından hissede tepki yükselişileri Ağustos ayı şle beraber adeta dipten kurtulan ve kısa vadeden orta vadeyey yönelik bri trend değişimi şeklinde gelişen bir güçlü hise gröntüsü oluşmuş durumda.

Bu gelişmelride dikkate aldığımızda güçlü duruş korunmakta.

Süreç itibariyle endekse göre detaylı bir analiz olarak ele aldığımızda pozitif yönlü yarı yol formasyonu olarak yorumladığımız teknik resimin ,önümüzdeki 1-2 seans içinde hareketlenme ihtimali yüksek.

Bu nedenle hissede ilk destek seviyesi olan 0.88-0.90 noktaları aralığının çalışarak alışları getirmesini beklemekteyiz.

İlk kademe hedef seviyesine ulaşması için hissede 0.94 direnç seviyesinin geçilmesi ile beraber ilk adım 1.02 hedef konumda olması beklenebilir.

İkinci adım hedef seviye ise önümüzdeki 1-1.5 ay içinde 1.14 olabileceğini tahmin etmekteyiz.

Zararkes noktası 0.86 dir.


KISA VADEDE YÜKSELİŞ İŞARETİ..
Temmuz ayı boyunca oluşan güçlü yükselişlerin ardından kar realizasyonu yaşayan hissede güçlü duruş korunmakta.

Süreç itibariyle pozitif yönlü yarı yol fomrsayonu larak yorumladığımız teknik resimin önümüzdeki 1-2 iş gunu içinde hareketlenme ihtimali yüksek bu nedenle hissede ilk destek seviyesi olan 3.72-3.76 noktalar aralığının çalışarak alışları getirmesi normal olacaktır.

İlk kademe hedef seviyesine ulaşması için hissede 3.90 direnç seviyesinin geçilmesi ile beraber ilk adım 4.20 hedef konumda olması beklenebilir.

İkinci adım hedef seviye ise önümüzdeki 1-1.5 ay içinde 4.80 olabileceğini tahmin etmekteyiz.

Zararkes noktası 3.58 dir.

22 Ağustos 2008 - 10:04:57 - Bugün


*

USD/TRL TEKRAR 1.1750 DENEMESİ VE ARDINDA 1.1500 LERE DOĞRU SÜREÇ BEKLEMEKTEYİZ.


USD/TRL PARİTESİ 1.1750-1.1987 YAKLAŞIK 10 İŞ GUNÜDÜR GİTTİKÇE DARALAN SIKIŞIK BİR SÜREÇ GERÇEKLEŞTİRMEKTE.


GEÇEN SEYİRE İTİBARİYLE OLUŞAN BANT HAEKETİ YUKARIDA 1.2000 SEVİYELERİNİ GEÇEBİLECEK BİR TEKNİK RESMİN ZOR OLDUĞUNU (BEKLENTİLERİMİZ BU YÖNDE ) DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR.


BUGUNDEN İTİBAREN HAFTANIN SON İŞLEM GUNUNDE 5 GUNLÜK HAREKETLİ ORTALAMANIN ÜZERİNDE SEYRETMEKTE OLAN PARİTEDE, GERİLEME BAŞLAMASINI BEKLEMEKTEYİZ.


BU GERİLEMENİN ŞİMDİLİK ÇOK SERT OLMAMAKLE BERABER TEKRAR 1.1750 SEVİYESİNE, ÖNÜMÜZDEKİ 2 İŞ GUNUNDE GELMESİ BEKLENEBİLİR.


BEKLENTİMİZİN GERÇEKLEŞMESİ HALİNDE GEÇEN HAFTA İTİBARİTYLE OLSI BEKLEDİĞİMİZ 1.1500 DENEMESİNİN BİR HAFTA GECİKME İLE BAŞLAMASI VE BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE, DOLARIN TEKRAR SON 6.5-7 YILIN EN DÜŞÜKLERİNİ GUNDEME GETİREMSİNİ ZOR OLMAYACAKTIR.


TEPKİLERİN ZAYIF GELİŞTİĞİNİ GÖSTERİRKEN SON DÖNEMDE SIKISIK BAHSETTİĞİMİZ DÜNYADA Kİ OLUMLU DOLAR SEYRİ NEDENİ İLE YTL NİN GÜÇLENMEYE YÖNELİK SÜRECİ DEVAM EDECEKTİR.


YENİ HAFTADA DAHA OLUMLU HAVA BEKLEMEKLE BERABER GERİLEMENİN DOLARDA SON 6.7 7 YILIN EN DÜŞÜKLERİNE DOĞRU HIZLANMASI NORMAL OLACAKTIR.

*

İdeoloji bulaşmamış, kalkınmış, aklın hakim olduğu bir ülke özlüyorum

22.08.2008/ Yiğit Bulut / Yorum

Dünya standartlarında vatandaş olmak istiyorsak ideolojik partilere asla oy vermemeliyiz. İdeolojinin günlük hayatımıza bulaşmadığı, Atatürk'ün gösterdiği medeniyet hedefine ilerleyen, aklın hakim olduğu, insanların birbirlerine dinini sömürerek yaklaşmadığı bir ülke hepimizin hakkı...haberin devamını okumak için tıklayınız

Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsü

İşte Ata'nın ABD'ye hitabıÇankaya Köşkü, şimdi de Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsünü yayınladı. Şimdiye kadar ender yayınlanan 2 dakika 19 saniyelik görsel doküman, Atatürk’ün, ABD’in ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew’i kabulünü içeriyor. Atatürk, ABD Büyükelçisi’nin de yanında hazır bulunduğu görüntüde, ABD halkına hitap ediyor. Atatürk, 1925 yılında çekilen bu görüntüsünde, ABD’lilere "Muhterem Amerikalılar" diye hitap ediyor ve "Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğundan şüphem yoktur" diyor.

PENGUEN KAPAK



BURADA YER ALAN YATIRIM BİLGİ, YORUM VE TAVSİYELERİ YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ; ARACI KURUMLAR, PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR İLE MÜŞTERİ ARASINDA İMZALANACAK YATIRIM DANIŞMANLIĞI SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVESİNDE SUNULMAKTADIR. BURADA YER ALAN YORUM VE TAVSİYELER, YORUM VE TAVSİYEDE BULUNANLARIN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNE DAYANMAKTADIR. BU GÖRÜŞLER MALİ DURUMUNUZ İLE RİSK VE GETİRİ TERCİHLERİNİZE UYGUN OLMAYABİLİR. BU NEDENLE, SADECE BURADA YER ALAN BİLGİLERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERİLMESİ BEKLENTİLERİNİZE UYGUN SONUÇLAR DOĞURMAYABİLİR. *************
Free META Tag Analyzer Free Hit Counters
Sitemap Generator Link Değişimi *Valid HTML 4.01 Transitional