7 Ağustos 2008 Perşembe

USD/TRL TEKNİK YORUM..halil rencber.piyasalar günlük bülten


ENDEKS, RENKLER VE BANTLAR
DETAYLAR GRAFİKTE
1resim yazı

USD/TRL TEKNİK YORUM

1resim yazı
1.1700 PAZARTESİ GUNUNE KADAR KRİTİK SEVİYE.

LK CILIZ TEPKİ ARDINDAN ŞİMDİLİK NORMAL BİR TEPKİYE DÖNDÜ


ANCAK 1-2 GUN İÇİNDE 1.1700 ÜZERİ KAPANIŞ OLUŞMADIĞI TAKTİRDE SON 7 YILIN EN DÜŞÜKLERİ GELECEKTİR.


EN SON NELER DEDİK ? NELER OLDU


1.1450 -1.1500 DESTEK BÖLGESİ ÇALIŞIYOR. BU ÖNEMLİ DESTEK SEVİYESİNDEN ŞİMDİLİK ÇILIZ DA OLSA BİR TEPKİ GÖZÜKMEKTE. 1.1650-1.1700 SEVİYESİNE ULAŞMASI AÇISINDAN ÇOKTA YETERLİ DEĞİL. DÜN BAHSETTİĞİMİZ TEPKİ NORMALDEN BİRAZ DAHA ZAYIF GELİŞİYOR.

BUGUN VE YARIN ÖZELLİKLE 1.1650 SEVİYESİ ÜZERİNDE BİR KAPANIŞ OLUŞMADIĞI TAKTİRDE,

YARIN DAHİ SON 7 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNİ GÖRME İHTİMALİ OLACAKTIR.

BÖYLE BİR GELİŞMEDE İSE YÜKSEK İHTİMALLE 1 HAFTA İÇİNDE 1.1350 SEVİYESİ HEDEF KONUMDA OLACAĞI GİBİ

AYNI ZAMANDA AĞUSTOS AYI İÇİNDE 1.0500 SEVİYESİ GEÇEN HAFTA İTİBARİYLE İŞARETETTİĞİMİZ ÜZERE 2.5-3 HAFTA SONUNDA TEST EDİLMİŞ OLACAKTIR.

YENİ GUNDE VE 1-2 GUNE YÖNELİK TEKNİK BEKLENTİ

1.1450 -1.1550 BANT ARALIĞINDAN, CILIZ GELEN TEPKİ, ARDINDAN GELEN ALIŞLAR 1.1750 -1.1600 BANT ARALIĞINDA SEYRETMEKTE.

ÖNÜMÜZDEKİ 2 GUN SONUNDA ÖZELLİKLE PAZARTESİ GUNU 1.1700 ÜZERİNDE KAPANIŞ OLUŞMADIĞI TAKTİRDE HAFTANIN İKİNCİ GUNUNDEN İTİBAREN İLK ADIMDA SON 7 YILIN DESTEK SEVİYESİ KIRILARAK 1.1350 VE HAFTALIKLARDA 1.1150 SEV,İYESİ HEDEF OLABİLİR


SON DÖNEM BANT ARALIKLARI ; Son iki ayda 1.2700 -1.2050 bant aralığı pozitif havanın en azından dolar cephesinde ısrarle sürdüğünü gösteren bant aralığı olarak gelişti.

Eski kritik bant aralıkları kötümser hava ve negatif algılamada 1.2700 -1.3500 sürecinde gerçekleşti.

Orta seviye iyimser aralık 1.2500-1.2000

Çok iyimser seviye bant aralığı 1.2000-1.1500 olarak gelişti. Şimdilik bu aralığın dip noktasındayız ve kırıolma ihtimali hayli yükseliyo


YENİ DÖNEM MUHTEMEL BANT ARALIKLARI.


1.2215-1.1850 seviyesi altında ilk adımda 1.1765 ile 1.1600 daha iyimser muhtemel aralıklar

1.1850-1.1500 tekrar son yedi ayın en yüksek dip noktası anlamına gelecektir.

Ağustos ayı içinde ise 1.050 ve 1.080 aralığı hedef konumda olarak bu bant aralığına yoğunlaşılabilir.

STOPLOSS SEVİYELERİ

Yükseliş yönünde işlem yapanlar için 1 Gun ile 2 Gun aralığını dikkate aldığımızda 1.1440. stoploss


Düşüş yönünde işlem yapanlar için 1 Gun ile 2 Gun aralığını dikkate aldığımızda stoploss 1.1755 stoplos

İZ SÜREN STOPLOSS YÖNTEMİKarlı bir pozisyondan Maksimum faydayı yakalamak adına bir saonraki gunden belirlenen Stoploss seviyesini, trendin ve içinde bulunulan pozisyonun durumuna göre belirlemekYükselen bir trend içinde yükselişi yakaladıysanız (Örnek,1.2050 seviyesinden aldınız uzun pozisyon) karı kitlemek adına ve yüksek kar sağlamak adına Stoploss seviyesini bir gun sonra, yeniden belirlemek ( yukarı çekmek) örnek bir gun önce 1.2150 bugun 1.2125 gibi stoploss seviyesi olarak belirlemek.Alçalan karlı bir pozisyonda devam ediyorsanız (Örnek 1.2350 seviyesinden sattınız kısa pozisyon) gerileme bir gun önceye veya gelinen alt hedefe göre gerileme devam ediyorsa, Stoploss seviyesini direnç noktasını (aşağıya indirmek) Örnek bir gun önce stoploss seviyeniz 1.2250 bir gun sonra 1.2300 seviyesine indirmek gibi.

7 Ağustos 2008 -
Halil RECBER

**********************


İspanya Kralına Özür Dileten Adam, Hugo Chavez - Atilla Atakan / Gazeteci / Yazar

Venezüella Cumhurbaşkanı Hugo Chavez çok tipik bir insan. Bazıları onun için 'kaçık, deli', bazıları da 'terbiyesiz, ukala' olarak sınıflandırıyor. Şüphe götürmeyen en önemli kişiliği ise tamamen ABD ve Bush düşmanı olmasıdır. ABD ve Bush yönetiminin prestijini sarsmak için elinden geleni yapmakta. ABD'ye karşı olan bütün ülkeleri ziyaret etmekten ve karşıt deklarasyon, eylem yapmaktan usanmaz, yorulmaz bir siyasetçi. Sosyalist olduğunu iddia eder. Bazıları da ona komünist gözüyle bakarlar. En yakın dostu Fidel Castro'nun Küba'sına ücretsiz petrol verir. Petrol fiyatlarında Güney Amerika ülkelerine iltimas geçer. Ama bunun karşılığında diğerleri de onun kaprislerine katlanmak mecburiyetinde kalırlar. Ne de olsa, dünyanın beşinci petrol ihracatçısı olan Venezüella'nın Devlet Başkanı'dır.

1954 doğumlu Chaves, 1992 yılında daha yarbay rütbesinde iken, o dönemin Venezüella Cumhurbaşkanı Carlos Andres Perez'e karşı darbe girişiminde bulunmuş, başarılı olamayınca da hapse girmişti. 1994 yılında halkın desteğiyle affedildi. 1998 genel seçimlerinde % 56 oy alarak Cumhurbaşkanı seçildi. Yönetimde kalıp kalmaması için 16 Ağustos 2004 tarihinde yapılan halk oylamasında, oyların % 94'ünü aldı. 4 Aralık 2006 günü yapılan genel seçimi yeniden kazandı, 2012 yılına kadarda Venezüella Devlet Başkanı olarak görevini sürdürecek.

Sözünü ve lafını esirgemeyen Hugo Chavez, ABD ve Kolombiya yönetimlerini devamlı olarak protesto etmekten geri kalmıyor. Bazen protestoların dozunu kaçırıp ağır ithamlarda da bulunuyor. Açıkça 'Bay Bush, siz bir eşeksiniz. Bir de kötü olan İngilizcemle söyleyeyim. Mr. Bush, you are a donkey' diyebiliyor. Birleşmiş Milletler kürsüsünden yaptığı konuşmada 'Şeytan dün buradaydı' diyerek, bir gün önce aynı B.M. kürsüsünde konuşma yapmış olan Bush'u kastediyor ve Chavez'in sözleri o sırada BM tutanaklarına geçiyor.

Hugo Chavez'in son kurbanı ise İspanya Kralı Juan Carlos oldu. Geçen Kasım ayında Şili'nin başkenti Santiago de Chile'de yapılan İbero-Amerika Zirvesinde, Chaves'in, İspanya'nın eski Başbakanı Jose Maria Aznar'ı eleştirmesi üzerine sinirlerine hâkim olamayan İspanya Kralı Juan Carlos bütün Devlet Başkanlarının yanında Chaves'e 'porque no callas' (kapa çeneni) diye bağırdı. O andan itibaren Venezüella ile İspanya arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkiler derin dondurucuya kondu. Venezüella, İspanya'ya sipariş etmiş olduğu savaş gemisi, denizaltı ve askeri malzeme alımlarını durdurdu. Petrol satışını da askıya aldı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin kötüye gitmesinden endişelenen İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Kral Juan Carlos'a baskı yaparak Hugo Chaves'i İspanya'ya davet etmesini istedi. Kral ve Chaves, Kralın Mallorca adasında bulunan Marivent sarayında buluştular ve birbirlerine sarıldılar. Böylece, sekiz buçuk ay süren küskünlük sona ermiş oldu.Daha sonra Madrid'te Başbakan Zapatero ile buluşan Hugo Chaves basına vermiş olduğu demeçte 'İspanyolların, 100 yıllık petrolünü garanti ediyorum. Her gün İspanya'ya 10 bin varil petrol vereceğiz. Fiyatı da çok uygun varil başına 100 dolar' diyerek İspanyolları havaya uçuran bir haberi müjdeledi. Kral Juan Carlos'un özür dilemesi işe yaradı. Boşa da gitmedi. Yaşasın Kral! Yaşasın İspanyol halkı! Yaşasın Hugo Chaves ve onun petrolü!

Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsü

İşte Ata'nın ABD'ye hitabıÇankaya Köşkü, şimdi de Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsünü yayınladı. Şimdiye kadar ender yayınlanan 2 dakika 19 saniyelik görsel doküman, Atatürk’ün, ABD’in ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew’i kabulünü içeriyor. Atatürk, ABD Büyükelçisi’nin de yanında hazır bulunduğu görüntüde, ABD halkına hitap ediyor. Atatürk, 1925 yılında çekilen bu görüntüsünde, ABD’lilere "Muhterem Amerikalılar" diye hitap ediyor ve "Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğundan şüphem yoktur" diyor.

PENGUEN KAPAK



BURADA YER ALAN YATIRIM BİLGİ, YORUM VE TAVSİYELERİ YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ; ARACI KURUMLAR, PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR İLE MÜŞTERİ ARASINDA İMZALANACAK YATIRIM DANIŞMANLIĞI SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVESİNDE SUNULMAKTADIR. BURADA YER ALAN YORUM VE TAVSİYELER, YORUM VE TAVSİYEDE BULUNANLARIN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNE DAYANMAKTADIR. BU GÖRÜŞLER MALİ DURUMUNUZ İLE RİSK VE GETİRİ TERCİHLERİNİZE UYGUN OLMAYABİLİR. BU NEDENLE, SADECE BURADA YER ALAN BİLGİLERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERİLMESİ BEKLENTİLERİNİZE UYGUN SONUÇLAR DOĞURMAYABİLİR. *************
Free META Tag Analyzer Free Hit Counters
Sitemap Generator Link Değişimi *Valid HTML 4.01 Transitional