28 Temmuz 2008 Pazartesi

Atatürk'le konuşma imkanım olsaydı neler derdim?yigit bulut -yorum analiz


Sen rahat uyu Atam, zira biz burada daha rahat uyuyoruz. Sıcak para ekonomik refleksimizi köreltmedi, iç ve dış borç son 5 yılda dolar bazında, çumhuriyet tarihinden fazla artmadı.
..
Ulu önder ile 5 dakika karşılaşma imkanım olsa neler derdim?
Ona sadece ve sadece doğru bulduğum her şeyi ve inandıklarımı söylerdim.
Neler mi derdim?
Aynen şunları:
Atam,
Kurduğun Cumhuriyet, ekonomik anlamda tam bağımsız! Temelini attığın tesisler küresel sermayenin eline geçmedi!
Ne iç, ne de dış borcumuz yok!
Kişi başına düşen gelirimiz, dünya standartlarının bile üstünde!
Cumhuriyet değerleri korundu
Ve en önemlisi; ekonomik dinamiklerin, bağımsızlığımızı garanti altına aldığı bir ortamda; tesis ettiğin cumhuriyet değerleri tam bir koruma altında!
Sermaye piyasamızın yüzde 72'si yabancıların elinde değil!
Bankacılık sektörünün yüzde 51'i yabancı kontrolünde hiç değil!
Düşük kurun nedenleri ile sonuçlarını ayırt edebilecek finansal entelektüel birikimimiz var!
Siyasetçi, finansal entelektüel zümre eksikliğinden faydalanarak; sıcak paranın yarattığı kısa süreli cenneti siyasi rantını maksimize etmek için kullanmıyor!
Üretim refleksi kaybolmadı
Ekonomimizi IMF'ye, dış siyasetimizi Avrupa Birliği ve Amerika'ya endekslemedik!
IMF ile milletimizin menfaatlerini korumak adına pazarlık etmesi gereken bakanımız, aynı zamanda İngiliz vatandaşı değil!
Üretim reflekslerimiz kaybolmadı! Sıcak paranın bastığı kur ile üreten dinamikler kesinlikle ithalatçı olma yoluna girmiş değil. Üretiyoruz!
Dış politikada alınması gereken kararlar, güvenlikte atılması gereken adımlar, devletin en yetkili makamlarında "Aman piyasa bozulmasın" diye geciktirilmiyor. Piyasa devleti olmadık!
Vatandaşların yabancı bankalara borcu 50 milyar doları aşmadı!
Ekonomik refleks çürümedi
İç ve dış borç son 5 yılda dolar bazında, cumhuriyet tarihinden fazla artmadı!
Bir yıllık bütçemizde faiz gideri eğitim ve sağlık harcamalarımızın 10 katı değil!
Sıcak para, ülkenin ekonomik reflekslerini çürütmüyor!
"Avrupa Birliği ne der" kaygısı ile Hava Kuvvetlerimiz'i terörist unsurlara karşı kullanılamıyor değiliz!
Deniz Kuvvetlerimiz'e ait bir muhrip müttefik bir ülke tarafından vurulmadı! İçinde onlarca seçme subayımızı taşıyan uçağımız ilk uçuşunda düşmedi! Ve en önemlisi askerlerimizin başına çuval geçirilmedi!
15 askerimizin şehit olduğu gün en yetkili ağızlarımız; "Sayın Başkan ile 1 ay sonra görüşeceğim, gerekeni yapacağız" açıklaması yapmadı!
Askerlerimizin şehit olduğu dakikalarda el konduğu için devlet kontrolünde olan televizyon kanalımızda dansöz oynatılmadı!
Vatandaşlarımızın bir bölümü seve seve ölüme giderken, bir bölümü malı götürme sevdasına düşerek; hangi toprakta yaşadığını bile umursamadan kendilerine doları efendi edinmediler!
İyi uykular
Askeri personelimizin maaş bilgileri olan bankanın tamamını askerlerimizi şehit eden mayını üretenlere kredi desteği veren yabancı bankalara satmadık!
Merak etme ATAM! Biz bunların hiçbirini yapmadık! Sana ve silah arkadaşlarına sadık kaldık ve en önemlisi kurduğun cumhuriyetin özünden asla ayrılmadık!
Ve son olarak şunu söylerdim; sen rahat uyu Atam, zira biz burada daha rahat uyuyoruz... Hepimize iyi uykular...

Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsü

İşte Ata'nın ABD'ye hitabıÇankaya Köşkü, şimdi de Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsünü yayınladı. Şimdiye kadar ender yayınlanan 2 dakika 19 saniyelik görsel doküman, Atatürk’ün, ABD’in ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew’i kabulünü içeriyor. Atatürk, ABD Büyükelçisi’nin de yanında hazır bulunduğu görüntüde, ABD halkına hitap ediyor. Atatürk, 1925 yılında çekilen bu görüntüsünde, ABD’lilere "Muhterem Amerikalılar" diye hitap ediyor ve "Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğundan şüphem yoktur" diyor.

PENGUEN KAPAK



BURADA YER ALAN YATIRIM BİLGİ, YORUM VE TAVSİYELERİ YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ; ARACI KURUMLAR, PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR İLE MÜŞTERİ ARASINDA İMZALANACAK YATIRIM DANIŞMANLIĞI SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVESİNDE SUNULMAKTADIR. BURADA YER ALAN YORUM VE TAVSİYELER, YORUM VE TAVSİYEDE BULUNANLARIN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNE DAYANMAKTADIR. BU GÖRÜŞLER MALİ DURUMUNUZ İLE RİSK VE GETİRİ TERCİHLERİNİZE UYGUN OLMAYABİLİR. BU NEDENLE, SADECE BURADA YER ALAN BİLGİLERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERİLMESİ BEKLENTİLERİNİZE UYGUN SONUÇLAR DOĞURMAYABİLİR. *************
Free META Tag Analyzer Free Hit Counters
Sitemap Generator Link Değişimi *Valid HTML 4.01 Transitional