29 Temmuz 2008 Salı

Mehmet Uğur CİVELEK / ARKA PLAN,

1){clearTimeout(v_TIM);v_cl=1}" onmouseout='if(v_canPause&&v_count>1&&v_cl)v_TIM=setTimeout("v_canPause=0;v_slide();v_cl=0",2500)'> IMKB 100 Endeksi 39,153.74 1,032.80 (0.00%) IMKB 30 Endeksi 48,537.69 1,547.42 (0.00%)
yılmaz özdil/alıntı 29/07/08
Tarikatlar cirit atıyor, din bezirgánları demokrasi kahramanı olmuş, Atatürk Hitler’e benzetiliyor, Humeyni’yle kıyaslanıyor, hapiste yatan kadını çıkarıp Meclis’e sokuyorlar, Genelkurmay Başkanı’nı içeri tıkmaya çalışıyorlar, PKK’nın katlettiği insanlarımız Karacaahmet’e sığmıyor, Avrupa hafriyatçıları almış balyozu kolonlarımıza kolonlarımıza vuruyor; bırak kıçımızdaki donu, faiz marifetiyle kanımızı emiyorlar, kanımızı... Ve her şey, alenen, kabak gibi, gözümüzün önünde oluyor.

Millet hálá, gizli güçleri arıyor!
-------------------------
IMKB YE ILISKIN GUNLUK YORUM VE BEKLENTILER - (TURKISH YATIRIM)
IMKB YE ILISKIN GUNLUK YORUM VE BEKLENTILER - (TURKISH YATIRIM) TURKISH YATIRIM GUNLUK BULTENINDE YER ALAN YORUM ASAGIDAKI GIBIDIR: BILESIK ENDEKS, KISA VADEDE YUKSELEN TREND ICERISINDE HAREKET ETMEKTEDIR. ORTA VADELI DUSEN KANAL KIRILMISTIR VE ORTA VADELI TABAN OLUSUMU TAMAMLAMISTIR. 38.500 ORTA VADELI TABAN DESTEGI VEKISA VADELI YUKSELEN KANAL DESTEGIDIR. KISA VADELI DIRENCLER 40.700 VE 41.500’DEDIR.ORTA VADELI BAND 38.500-42.500 ARASINDA OLUSABILIR. PIYASALARDA ORTA VADELI DUSEN TRENDIN YUKARI YONDE KIRILACAGININ MUJDESINI GECEN HAFTA CUMA GUNU VERMIS, 37.500’E GERI CEKILMELERIN ALIM FIRSATI YARATACAGINI VE PIYASADA GENEL BIR DUZELTME OLMADAN YUKSELISIN OLMAMASI GEREKEN NOKTALARA KADAR SUREBILECEGINI BELIRTMISTIK. BEKLENTIMIZ DUN ITIBARIYLE GERCEKLESTI VE SIMDI DERIN BIR NEFES ALINABILIR. ONUMUZDEKI 3 ILA 6 AYLIK VADE ICIN IMKB’DE RAHATLAMA GOREBILIRIZ. IMKB BIR ONCEKI TABANINA GERIDONUS YAPTI VE BANT DEGISTIRDI. BU TREND DEGISIMI, BAKIS ACISININ DEGISMESINE VE GELECEK DONEMLERDE YENI BIR ORTA VADELI YUKSELIS DALGASINA ISARET EDECEK. TREND DEGISIMINI,IMKB’NIN AGIR YARALAR SONRASINDA YOGUN BAKIMDAN CIKMASI VETABURCU OLMASI SEKLINDE YORUMLAYABILIRIZ. IMKB’NIN ESKI GUNLERINE, SEVIYELERINE DONMESI VE ORTA VADELI YENI YUKSELISE BASLAMASI ICIN BELLI BIR DONEM GEREKECEK. BU 3 ILA 6 AYLIK DONEM OLABILIR. IMKB KISA VADEDE DUZELTME GERCEKLESTIRMEDEN YASADIGI YUKSELIS, PIYASANIN GUCUNU VE OLMAMASI GEREKEN NOKTALARA YUKSELEBILECEGINI GOSTERIYOR. OLMAMASI GEREKEN NOKTALARA YUKSELMEK, PIYASADA BU YASANAN YUKSELIS SONBULDUKTAN SONRA OLMASI GEREKEN NOKTALARA GERI CEKILME ANLAMINI TASIMAKTADIR. AKP’NIN KAPATMA ISTEMIYLE DAVASI ONCESINDE IMKB 42.500 SEVIYESINDE OLDUGUNA GORE, IMKB ICIN 42.500- 44.000 OLMAMASI GEREKEN NOKTALAR OLABILIR. 38.500 YENITABAN OLUSUMUNUN ANA DESTEK NOKTASIDIR. BU ANA DESTEK NOKTASI UZERINDE KALDIGIMIZ SURECE PIYASALAR ORTA VADE ICIN GUC TOPLAYACAKTIR. OLAGAN KISAVADELI KAR REALIZASYONLARI ISE 40.700-41.500 DIRENCINDEN GELEBILIR. YURTDISI PIYASALARDA PETROL 122$ SEVIYESINE GERILEDI VE ABD BORSALARI %2-2,5 ARASINDA YUKSELIS ILE KAPANDI. DUSMEZ DENEN PETROL FIYATLARI, ONUMUZDEKI GUNLERDE 120$ SEVIYESININ DE ALTINA GERILEME OLASILIGI YUKSELMISTIR. PETROL ILE YURTDISI BORSALAR ARASINDA YASANAN KORELASYON ESKISI GIBI YASANACAKSA, YURTDISI PIYASALARDA YASANACAK YUKSELISLER IMKB’DE DIRENCLERE ULASMASINI KOLAYLASTIRACAKTIR. ***** BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR.YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI, ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABULETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIMDANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA YER ALAN YORUM VE TAVSIYELER, YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTADIR. BU GORUSLER MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILIR. BU NEDENLE, SADECE BURADAYER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI BEKLENTILERINIZE UYGUN SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

ciziyorum:ercan akyol
Özü tükenmiş, şekli kalmış kavramlar...

Mehmet Uğur CİVELEK / ARKA PLAN 30.07.2008 - 08:50

Teorik olarak serbest piyasa anlayışının dinamik bir yapıya sahip olduğu, kıt kaynakları etkin bir şekilde dağıttığı ve demokrasi anlayışına uyumlu ve bağımlı olduğu iddia edilir. Tanım böyle olunca insan merak ediyor. Küreselleşme anlayışı yaygınlaştıkça, serbest piyasa anlayışı ve demokratik düzey ilkesinin etkili olduğu alan büyüdükçe herşeyin daha iyiye gitmesi geleceğe, umutla bakılması gerekiyordu; neden tam tersi gerçekleşti ve yapısal sorunlar ağırlaşırken dengesizlikler büyüdü ve krizler kader haline geldi? İddia doğru ise sonuç çok daha farklı olmalıydı, nerede hata yapıldı? Evet kıt kaynakları etkin bir şekilde dağıtan serbest piyasa anlayışı demokrasiye bağımlıdır ve ancak bu durumda etkin olabilir. Zira herkesin herşeyi bilmesi başka bir deyişle aldatılmaması, tutarlı davranış ve etkinlik açısından hayati önem taşır. Tam rekabet ortamına doğru yol alınması ve tekelleşmeye yol açacak gelişmelerden uzak durulması gereklidir; ve ancak bu sayede faaliyet dışı gelirler asgariye iner, gelir dağılımının bozulması yanı sıra yapısal sorun oluşumu önlenebilir. Kimsenin tek başına veya belli bir kesim ile işbirliği yaparak fiyatları yapay bir şekilde yönlendirememesi bu süreçte ön şart durumundadır. Refah artışı yaratıcılığa, verimliliğe ve daha çok çalışmaya bağımlıdır. Kıt kaynakların paylaşımında uzlaşı mümkün olamıyor ise demokrasiden ve serbest piyasanın varlığından bahsetmek mümkün olamaz. Özetlemeye çalıştığımız temel ilkeler açısından bugünü değerlendirmeye çalışır isek, mevcut uygulamaların şeklen serbest piyasaya benzediği fakat şekil dışında başka ortak bir yönünün kalmadığı söylenebilir.

Zira serbest piyasa ve demokrasi ikilisi sürdürülebilir büyümeye bağımlıdır; tıkandığı yerde ya bunlardan vazgeçmek ve herşeyin değişeceğini kabullenmek, ya da sorunların büyümesine izin vermeden gerekli bedelleri peşinen ödeyerek gerekli ve yeterli koşulları yeniden tesis etmek için seferber olmak gereklidir. 1970'lerin sonunda yaşanan tıkanmada tercih ilk alternatif lehine kullanılmış, güçlüler zorunlu değişimi kendi lehlerine yönlendirmek adına bu gerçeği kamuoyundan gizleme çabasında olmuştur. Zaman içinde gerek demokrasinin gerekse serbest piyasanın temel ilkeleri kademeli olarak tüketilmiş, yapısal sorunların oluşumu rekabet koşullarının bozulması ve gelir dağılımının bozulmasına yol verilmiştir. Küreselleşme olarak tanımlanan bu dönemde söylenenin aksine hedef gösterilen değerlerden sistemli bir şekilde uzaklaşılmıştır. Ortaya güçlülerin haklı ve güçsüzlerin haksız sayıldığı, dünyayı cehenneme çeviren ve anarşiyi yaygınlaştıran bir kaos çıkmıştır. Serbest piyasa anlayışının lanetlediği yapay fiyat oluşturma ve bu amaçla beklentileri ve kitleleri yönlendirme gibi sapıklıklar ekonomi politikası haline dönüşmüş, günü kurtarmak dışında birşey düşünülemez hale gelmiştir. Kıt kaynakların israfı anormal boyutlara ulaşmış, geniş kesimlerin birlikte insanca yaşamalarını mümkün kılacak koşulların yok edilmesi için çaba harcanmıştır, gerek yapının gerekse ilişkilerin olabildiğince karmaşıklaşması geniş kesimlerin olup biteni anlamasını zorlaştırmış ve tepki vermesini engellemiştir. Hatta terörle mücadele adı altında geniş kesimlerin sindirilmesi ve kafasını kaldırmasının değişik yollarla engellenmesi gerekmiştir.

Aklını kullanamayan, dostunu düşmanını birbirinden ayırt edemeyenlerin mevcut koşullarda insanca yaşayacağı bir geleceğe sahip olması mümkün değildir. Kendisini liberal veya küreselci diye tanımlayanlar, serbest piyasa ve demokrasi anlayışlarının havarisi değil tam aksine katilleridir. Güçlüyüm öyleyse haklıyım tavrı içinde olanlar veya onlara yalakalık ederek varlıklarını korumaya çalışanlar önemli bir kısmı yaptıklarının bilincinde olmayabilir; fakat sonuç değişmez; iyi olan herşeyin düşmanı olarak anılmaktan kurtulamayacaklar.

Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsü

İşte Ata'nın ABD'ye hitabıÇankaya Köşkü, şimdi de Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsünü yayınladı. Şimdiye kadar ender yayınlanan 2 dakika 19 saniyelik görsel doküman, Atatürk’ün, ABD’in ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew’i kabulünü içeriyor. Atatürk, ABD Büyükelçisi’nin de yanında hazır bulunduğu görüntüde, ABD halkına hitap ediyor. Atatürk, 1925 yılında çekilen bu görüntüsünde, ABD’lilere "Muhterem Amerikalılar" diye hitap ediyor ve "Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğundan şüphem yoktur" diyor.

PENGUEN KAPAK



BURADA YER ALAN YATIRIM BİLGİ, YORUM VE TAVSİYELERİ YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ; ARACI KURUMLAR, PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR İLE MÜŞTERİ ARASINDA İMZALANACAK YATIRIM DANIŞMANLIĞI SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVESİNDE SUNULMAKTADIR. BURADA YER ALAN YORUM VE TAVSİYELER, YORUM VE TAVSİYEDE BULUNANLARIN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNE DAYANMAKTADIR. BU GÖRÜŞLER MALİ DURUMUNUZ İLE RİSK VE GETİRİ TERCİHLERİNİZE UYGUN OLMAYABİLİR. BU NEDENLE, SADECE BURADA YER ALAN BİLGİLERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERİLMESİ BEKLENTİLERİNİZE UYGUN SONUÇLAR DOĞURMAYABİLİR. *************
Free META Tag Analyzer Free Hit Counters
Sitemap Generator Link Değişimi *Valid HTML 4.01 Transitional