6 Haziran 2008 Cuma

Asya gezisinden geride kalanlar. salih neftci/star

*Canlı Borsa, Grafik,Takas .Ücretsiz Piyasa Takibi.Ücretsiz Piyasa Takibi
Bu satırları British Airways uçağında kaleme alıyorum. Son iki haftanın gelişmelerini unutmadan bizim okurlara bazı ilginç bilgiler aktarayım dedim. Önce günlük yaşam konusunda akılda kalanlar... Arkasında da Asyalı piyasa profesyonelleri ile bir arada olmanın yarattığı üretken ve pozitif tartışma ortamında öğrendiklerimiz.

Eskiden bizim gençlerden de çok şey öğrenirdik. Ama onlarla epeyi bir araya geldik. Ayrıca Türkiye’de temel yatırım çeşitleri son 20 yılda değişmedi. Sıcak para politikası...Bono, borsa ve döviz. Bu temel yatırım çeşitlerinin bizde çok kazançlı olmasından dolayı yapılandırılmış ürünler konusunda bizde henüz fazla mesafe alınmadı.

Ama alınacak. O zaman bizimkilerden öğreneceklerimizim sayısı yine artacak.

Nitekim Asyalı piyasa profesyonellerinden öğrendiklerimiz de bu yapılandırılmış ürünler konusunda. Asya burada büyük mesafe aldı.

Bunları okurlara aktaracağız.

Bugün daha eğlenceli konularla başlıyoruz.

***

Hong Kong’da, bu sefer ilk kez kaldığım ucuz servis apartmanında ilk sabah.

Aniden uyanmışım. Saate baktım. Sabahım 5:45’i. ‘Yahu ben neden aniden böyle uyandım? Tayfun yok...gök gürültüsü yok? Ne de telefon çalıyor. Neden?’

Sonra Hong Kong’un o ünlü tepesinin tam zirvesinden bir ses geldi. Karga sesi değil...Kedi köpek hiç değil. Tiz sesli bir kuş cıyak cıyak bağırıyor. Susar dedim susmadı. Tam bir saat. Çaresiz kalkıp sabah kahvaltısına gittik.

Belalı bir kuş...Her sabah aynı saatte geliyor. Cıyak cıyak tüm merkezi Hong Kong’u uyandırıyor.

İşe gitmek için alarm kurmaya vs...ihtiyaç yok. 5:45’te sizi zaten uyandıracak. Duşunuzu alın kahvaltınızı yapın ve işe başlayın.

Her sabah bu böyle oldu. Adını dahi öğrenemedim. Geç uyumak isteyenler zirveden uzak dursun...

***

Sabah kahvaltısı daha da ilginç.

Servis apartmanında yemek yiyecek yer yok. Sorduğumda müdür...’Eşim sana yumurta yapsın’ dedi.

Hiç yoktan iyi.

Ama sonra bir şeyler daha söyledi. Yumurtayı bir şeyle kızartacak. ...Güey lu gibi bir şey. Çincem o kadar iyi değil. Nasılsa bir sebze vs...dir dedim ve Tamam dedim.

20 dakika sonra bir yumurta çorbası geldi. Yumurtaları kızartmış. Bir çorbanın içine atmış. Çorbanın içinde bol bol bizim iğdeye benzer bir nebat atılmış. Çok farklı bir koku...

Hemen bizim bölüm başkanına telefon açtım. ‘Güey Lu denen nesne nedir? Tatsız bir şeyler yemeyelim. Bunu yumurta çorbasının içine atmışlar.’

***

Artık bizim gençler arasında da popüler hale gelmeye başlayan bir Çin meyvesi var...

Lychee.

Genelde bizde bunun kompostosunu yiyoruz. Güey lu işte bunun kurutulmuşu. Tadı da aynı lycheee gibi ama sulu değil.

Alıyorlar bu şeker gibi tatlı nesneyi...Çorba yapıyorlar. Yumurtaları kızartıp bu çorbanın içine atıyorlar.

Çok garip bir tat ve koku oluşuyor.

Ama sonradan hem tavada yumurta... Hem de lychee yemiş oluyorsunuz. Bir de arkasından çorbasını içiyorsunuz.

Hepsi bir arada.

Bütün gün sizi idare eder.

***

Ama eğer yiyebilirseniz...tatlı mı tatlı.



Aziz Üstel
Tayyip Erdoğan tapulu arsasına gecekondu yaptırmaz!
nnn

Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsü

İşte Ata'nın ABD'ye hitabıÇankaya Köşkü, şimdi de Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsünü yayınladı. Şimdiye kadar ender yayınlanan 2 dakika 19 saniyelik görsel doküman, Atatürk’ün, ABD’in ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew’i kabulünü içeriyor. Atatürk, ABD Büyükelçisi’nin de yanında hazır bulunduğu görüntüde, ABD halkına hitap ediyor. Atatürk, 1925 yılında çekilen bu görüntüsünde, ABD’lilere "Muhterem Amerikalılar" diye hitap ediyor ve "Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğundan şüphem yoktur" diyor.

PENGUEN KAPAK



BURADA YER ALAN YATIRIM BİLGİ, YORUM VE TAVSİYELERİ YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ; ARACI KURUMLAR, PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR İLE MÜŞTERİ ARASINDA İMZALANACAK YATIRIM DANIŞMANLIĞI SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVESİNDE SUNULMAKTADIR. BURADA YER ALAN YORUM VE TAVSİYELER, YORUM VE TAVSİYEDE BULUNANLARIN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNE DAYANMAKTADIR. BU GÖRÜŞLER MALİ DURUMUNUZ İLE RİSK VE GETİRİ TERCİHLERİNİZE UYGUN OLMAYABİLİR. BU NEDENLE, SADECE BURADA YER ALAN BİLGİLERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERİLMESİ BEKLENTİLERİNİZE UYGUN SONUÇLAR DOĞURMAYABİLİR. *************
Free META Tag Analyzer Free Hit Counters
Sitemap Generator Link Değişimi *Valid HTML 4.01 Transitional