8 Haziran 2008 Pazar

İlk 5 aracı kurum bazında "06.06.2008" tarihli net Para Giriş-Çıkışı : 53.9mn YTL (IMKB-Tüm)





Hisse SenediPara Girişi
TRY (mn YTL)
1. AlıcıFiyat Değişimi
%
GARAN34.8CREDIT SUISSE-2.6
TTKOM14.0DEUTSCHE0.0
AKBNK4.3MERRILL LYNCH-2.7
YKBNK2.2YAT. FINANS-1.4
HALKB2.1HSBC0.0
TKFEN1.1DEUTSCHE0.6
EREGL1.1GARANTI-1.2
ECILC1.0MORGAN STANLEY-1.4
TUPRS1.0ECZACIBASI0.8
GSDHO0.9OYAK0.8


Hisse Senedi
Para Çıkışı
TRY (mn YTL)
1. SatıcıFiyat Değişimi
%
ISCTR-5.1IS-2.9
TCELL-4.5EFG-3.2
GUBRF-1.3ATA-3.1
SAHOL-0.7CREDIT SUISSE-3.2
AEFES-0.4HSBC-4.8
GOLDS-0.4IS-8.4
SISE-0.3EFG-3.0
ULKER-0.3MERRILL LYNCH-4.8
PETKM-0.3AK-5.1
ZOREN-0.3GARANTI-4.2




Her gelen gün gideni aratacak!.MEHMET UGUR CİVELEK/DÜNYA

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü, Roma'da toplanarak öncelikle hazırlanan acil eylem planını görüşecekmiş. Belli ki tarım ürünlerinde son yıllarda büyüyen arz-talep dengesizlikleri ve buna bağlı fiyat yükselişleri kendilerini dünyanın efendisi olarak görenleri panikletmiş! Küresel düzeydeki çıkar çatışmasının tarafı olanlar belki bir süre için bir şeyler yapıyormuş gibi görünerek geniş kesimleri aldatabilirler, fakat büyüyen dengesizlikleri terse çevirecek kararlılığı kendi çıkarlarına aykırı olduğu için sergileyemezler. Bu aymazlık devam ettiği, bilginin kötüye kullanıldığı sürece dünyanın cehenneme dönüşmesi kaçınılmaz olur. Gerek küresel, gerekse ulusal düzeyde değişmeyen bir gerçek var; nefsinin esiri olup kendileri için istediklerini başkalarına çok görenler medeniyet denilen kavramın en büyük düşmanlarıdır.

Son on yılda petrolün varil fiyatı 8 dolardan 130 dolara yükseldi; bu kontrol edilemeyen büyük dengesizliğin sebepleri ve yaratacağı sorunlar bilinmiyor muydu? Çok iyi biliniyordu, zira 1970'li yıllarda yaşanmış ve durumun kontrol altına alınması çok ciddi maliyetlerin ödenmesini gerektirmişti. Kendisini küreselci olarak tanımlayanlar, kendi çıkarlarını koruyabilmek için dengesizliğe neden olan sebeplere dokunmadılar, sorun büyüdükten sonra da kontrolü kaybettikleri için bir şey yapamaz hale geldiler. Bu dengesizliğin her şeyi etkileyeceği ve büyük bir kaos yaratacağı biliniyordu.

Petrol fiyatlarındaki yükseliş küresel düzeyde gelir dağılımını bozacak, tüketenlerden üretenlere doğru hızlanarak büyüyen bir kaynak transferi yaratacak, enflasyonu azdırırken talebi gerileterek dayanılmaz bir durgunluğun sebebi olacak, sonuçta küresel bir iflas gündeme gelecekti. İlkeleri tüketerek bu çöküşü geciktirmeye çalışmak kaçınılmaz sonu belki bir süre geciktirebilir, fakat önleyemezdi. Bu süreçte tarım ve sanayideki maliyet artışları yeni dengesizlikler yaratarak sorunun kangrene dönüşmesinde etkili olacaktı. Yaratılan likidite bolluğu, kötü krediler, sorunu gizleyen aşırı iyimser yönlendirmeler günü kurtarmak ve gerçekleri geniş kesimlerden gizlemek içindi.

Küresel düzeyde enflasyon yükselir ve sorunlar ağırlaşırken Türkiye'de enflasyonun kalıcı bir şekilde düşürülüp sürdürülebilir büyümenin tesisi ve AB standardına yaklaşılması imkansızdı. Aynı şekilde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün acil eylem planının orta vadede başarı şansı yok. Zaman kazanmak, bir şeyler yapıyormuş gibi görünerek potansiyel itaatsizliği önlemek ve gelişmelerin olumsuzlaşma hızını düşürmek dışında bir amaca hizmet etmesi mümkün değil.

Bir yangına benzin dökerseniz neler olur ise, küresel ekonomideki sorunlara likidite dökerek benzer bir sonuç elde edersiniz. Mevcut yaklaşımlardan vazgeçmediğiniz sürece sorunların ağırlaşmasını önleyemezsiniz. Kendisini küreselci olarak tanımlayan finansal kapitalizmin uşakları mevcut yaklaşımlarından vazgeçemezler, zira hatayı kabullenmenin kendilerinin sonu olduğunu bilirler. Her gelen gün gideni aratacak

Türk ailesi, borç içinde yüzüyor
ATO'nun raporuna göre ailelerin borcu, milli gelirin yüzde 12'sine ulaştı

Vatandaşın kesesinden sisteme efelenmek

09.06.2008/ Yiğit Bulut / Yorum

Dünya 2001-2007 arasında son 150 yıldır görmediği bir büyüme yakaladı. Her ülke bundan nasibini aldı, eksiklerini kapama adına yapısal düzenlemeler yaptı. Biz bırakın avansı kullanıp, eksiklerimizi kökünden çözmeyi bir de birikimleri sattık ve daha da borçlandık...haberin devamını okumak için tıklayınız

Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsü

İşte Ata'nın ABD'ye hitabıÇankaya Köşkü, şimdi de Atatürk’ün ABD’lilere hitap ettiği bir görüntüsünü yayınladı. Şimdiye kadar ender yayınlanan 2 dakika 19 saniyelik görsel doküman, Atatürk’ün, ABD’in ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew’i kabulünü içeriyor. Atatürk, ABD Büyükelçisi’nin de yanında hazır bulunduğu görüntüde, ABD halkına hitap ediyor. Atatürk, 1925 yılında çekilen bu görüntüsünde, ABD’lilere "Muhterem Amerikalılar" diye hitap ediyor ve "Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğundan şüphem yoktur" diyor.

PENGUEN KAPAK



BURADA YER ALAN YATIRIM BİLGİ, YORUM VE TAVSİYELERİ YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ; ARACI KURUMLAR, PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR İLE MÜŞTERİ ARASINDA İMZALANACAK YATIRIM DANIŞMANLIĞI SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVESİNDE SUNULMAKTADIR. BURADA YER ALAN YORUM VE TAVSİYELER, YORUM VE TAVSİYEDE BULUNANLARIN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNE DAYANMAKTADIR. BU GÖRÜŞLER MALİ DURUMUNUZ İLE RİSK VE GETİRİ TERCİHLERİNİZE UYGUN OLMAYABİLİR. BU NEDENLE, SADECE BURADA YER ALAN BİLGİLERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERİLMESİ BEKLENTİLERİNİZE UYGUN SONUÇLAR DOĞURMAYABİLİR. *************
Free META Tag Analyzer Free Hit Counters
Sitemap Generator Link Değişimi *Valid HTML 4.01 Transitional